Sådan skjuler du topmaven i en kjole


Jeg skal snart til en stor firma fest, og i den forbindelse er jeg gået i gang med at finde tøj. Det er dog lidt svært, fordi jeg har ekstra kilo på maven, så jeg er i tvivl om hvad jeg skal vælge for ikke at se tyk ud.

Hvordan skjuler jeg topmaven i en kjole? Har du har en topmave, og gerne vil have en tætsiddende kjole på, så kan du med det rigtige undertøj, de rigtige kjolemønstre og accessories komme til at føle dig lækker, selvsikker og godt ud i en stram kjole.

De fleste af os som har lidt ekstra kilo på sidebenene, vælger næsten altid løst siddende tøj, og det er der slet ingen grund til. Vælg en kjole i en stil og stof, der får dig til at føle dig godt tilpas. Hvis det ikke føles godt i butikken, skal du ikke købe det. Hvis det er for stramt, at det gør dig ubehagelig, når du står i omklædningsrummet, vil det kun føles værre, når du skal til fest. Prøv gerne flere kjoler, indtil du finder én der føles god.

Hvad hvis jeg køber tøjet online?

Når du køber en kjole online, skal du altid kontrollere anmeldelser og se, hvad andre kunder siger om komfort og pasform. Og det er bedst at købe fra en online butik, der har en nem, let og gratis returpolitik, så du kan returnere den, hvis du ikke kan passe den, når du modtager den.

Hvilken farve skal jeg vælge?

Vælg mørke farver som sort, marineblå eller koksgrå. Mørkere farver slankes, fordi de skjuler rynker, buler og andre indikatorer for fedt. Farver som hvid eller beige kan få dig til at se mere tyk ud end du er, fordi de faktisk fremhæver og henleder opmærksomheden på de ekstra kilo. Brug tryk med små mønstre eller små blomstermønster. Tricket til at finde et godt tryk, er at vælge en, der gør det vanskeligt og unaturligt for øjet at fokusere på en enkelt del. Find en kjole med et lille tryk sammen med nogle lækre assesories og opmærksomheden vil blive trukket væk fra stoffet på kjolen og væk fra din topmave.

Hvilket type kjole skal jeg vælge?

Bær smalle og lodrette striber. Nøglen til at skabe en illusion af en slankere krop er forlængelse. Lodrette striber trækker øjet op og ned og får dig til at se længere og tyndere ud. Vælg tynde striber med snævert afstand (f.eks. en pinstripe) for den bedste slankende effekt. Jo bredere striben er, jo bredere kan den få dig til at se ud. Undgå brede, vandrette striber, det kan få dig til at se bredere ud end du faktisk er. Hvis du ønsker at bære vandrette striber, har tynde og snævert fordelt striber den mest slankende virkning.

Vælg det rigtige undertøj

Vælg undertøj der passer godt, og får dig ikke til at se “bulet” ud. For at undgå, at din mave ser større ud, skal du bære en BH og undertøj, der passer dig ordentligt og ikke skabe unødvendige klumper og buler. Hvis dit undertøj er for stram  “bukker” din hud og alt overskydende fedt sidder ude i siderne. Hvis undertøjet er for stort, skaber de unødvendige folder og rynker. Prøv undertøj med høj talje for at give ekstra kontrol over ekstra mavefedt

Brug shapewear indenunder kjolen

En anden løsning kan også være at bruge shapewear som komprimerer fedt og udjævner linjer, udbulinger og rynker og kan tage nogle centimenter væk fra din talje. Mange kvinder, inklusive berømte skuespillerinder og modeller, bærer shapewear, fordi det øger deres selvtillid og får dem til at føle sig trygge på røde løber. Når du vælger shapewear til en stram kjole, skal du vælge en udjævning bodysuit eller slip-stil indstilling.

Vælg de rigtige accessories til kjolen

En af løsning på at få fokus væk fra topmaven, er at bruge et bredt bælte på den tyndeste del af din talje. og det vil fremhæve dit slankeste område. Du kan også få opmærksomheden opad med et smukt tørklæde. Tilføj et tørklæde i et komplementært mønster eller farve, og brug det, så det sidder højt på dit bryst og skuldre. På denne måde vil opmærksomheden blive trukket opad til dit tørklæde og dit ansigt og væk fra maveregionen. Hvis du har en mønstret kjole, skal du bruge et ensfarvet tørklæde, og hvis du har en ensfarvet kjole på, så skal du vælge et mønstret tørklæde.

Som sagt er der masser af muligheder for at vælge en stramt siddende kjole, selvom du har topmave eller er oppustet på dagen. Du kan vælge at bruge smykker som trækker opmærksomheden væk fra maven. Brug gerne store øreringe eller halskæder, dog ikke lange halskæder som rammer din mave når du går. Du kan også benytte en cardigan eller jakke udover kjolen, hvis ikke du føler dig helt sikker. Hvis vejret tillader det, kan du gå med strømpebukser, fordi det tykkere materiale får dig og dine ben til at se endnu højere og tyndere ud. Høje hæle får dig også til at se slankere ud. Husk endelig at rette ryggen når du går og står, det får dig også til at se slankere ud – God fest!

Glem ikke at læse vores artikel om “Sådan matcher du dine sko med kjolen