Må man tage kjole på til begravelse?


Jeg skal snart til en begravelse, og i den forbindelse er jeg blevet i tvivl om hvilket tøj som jeg skal tage på, og hvad der er tilladt og hvad man ikke skal ikke gøre.

Må jeg tage en kjole på til begravelse? Du kan sagtens tage en kjole på til en begravelse, dog er det en god idé at kjolen er mørk og ensfarvet. Det er også vigtigt at kjolen ikke er for kort. Undgå altid lyse og prangende farver, og du skal heller ikke vise for meget hud.

Din kjole behøver nødvendigvis ikke at være sort. Du kan tage de fleste mørke farver på, så længe det er roligt, afdæmpet og pænt. Det er også i orden at bære en hat, såfremt du har brug for det. Det vigtigste er, at påklædningen udviser respekt.

Er der regler for hvilket sko til bryllup?

I Danmark er det meste fodtøj accepteret til en begravelse, undgå dog helst sportssko og sandaler. Bær heller ikke ekstremt høje hæle eller meget åbne sko. Husk at du muligvis stå op i lange perioder og går over en kirkegård med små sten. Det er okay at tage støvler på, så længe det ikke f.eks. læderstøvler med pigge.

Hvordan med begravelse om vinteren?

Det er selvfølgelig vigtigt, at du ikke fryser hvis begravelsen er om vinteren. Derfor er det en god idé at tage handsker, halstørklæde, varm jakke og evt. en paraply. Men ellers er det de samme anbefalinger om begravelsen er om sommeren eller vinter.

Må du have makeup på til begravelse?

Selvfølgelig må du have makeup på, dog er det igen en god idé at tone det ned, fordi det er ikke dig som skal være i centrum, og derfor vigtigt at vise ydmyghed. Så ingen rød læbestift eller glimmer øjenbryn. Derudover er det også praktisk med mindre makeup, hvis du fælder en tåre, så kan det være irriterende med makeup rendende ned ad kinderne. Så det er en god ide at bruge vandfast mascara.

Må du have smykker på til en begravelse?

Det er helt i orden at bære smykker til en begravelse, dog husk at det skal ikke være for meget ”bling bling” men konservativ og elegante smykker. Igen det er ikke dig som skal være i centrum, så vælg øreringe der ikke er for store eller hænger meget ned. Vælg en enkel halskæde, og måske et ur hvis du går med det. Husk ”less is more”

Følg disse 7 råd, så er du klar til begravelsen:

  1. Sort eller anden mørk, neutral begravelseskjole
  2. Dækkende skuldre og kjolen skal nå knæene
  3. Undgå lyse sommerkjoler
  4. Undgå at kjolen er for åben, ikke lårkort og ikke nedringet
  5. Ingen sexede eller stramme kjoler
  6. Naturlig makeup 
  7. Ingen flip flops eller sandaler
  8. Ingen flip flops eller sandaler
  9. Husk ”less is more”